ගෙදර ම කහ හදාගන්න මට ලොකු ඕනි කමක් තිබුණා. කඩේන් ගේන කහ පැකට් එක ගැන මට හැමවෙලේම සැකයි. කරන්න දෙයක් නැති නිසා පාවිච්චි කරනවා. අල හොදි, කිරිකොස්, අලු කෙසෙල් වගේ කහ දාන්න ඕනිවට ඇරෙන්න මං කහ දන්නෙම නැති තරම්. අම්මා නං දානවා. අපේ ගෙදර තැන් තැන්වතැන්වල අම්මා කහ පැළ කරලා තිබුණා. ඒත් කහකුඩු ගෙදර හදාගන්න එක ගොඩක් අමාරු දෙයක් විදියට තමයි මං අහල තිබුනෙ.
මේ පාර මං හිතුවා කොච්චර අමාරු වුණත් උත්සාහ කරලා බලනවා කියලා. හැමදාම වගේ YouTube, Facebook සහායෙන් මං ගෙදර කහකුඩු හදාගත්තා. මං කහ හදපු විදිය බෙදාගන්න හිතුවේ කාට හරි ප්රයෝජනයක් වෙයි කියලා.

ගෙදරම හැදුනු කහ දැක්කම ඇත්තටම සතුටුයි.

මුල් අල නැත්තං මව් අල කියන්නේ මුල් ඇදුණු අල කොටස්. ඇඟිලි අල කියන්නේ මුල් අලයෙන් දෙපසට විහිදුණු ඇඟිලි වගේ තියෙන අල කොටස්. මේ විදියට කොටස් දෙකකට වෙන් කර ගත්තම ස්ටීම් කරන පියවරේදී අපිට ලේසි වෙනවා.
මුල් අලවල මුල් කොටස් ඉවත් කරගන්න.
හොඳට පිරිපුන් අල කොටස් ඊළඟ වාරයේ පැළ කරන්න, අයින් කරගන්න අමතක කරන්න එපා.

පුලුවන්නම් පොතු හැර ගන්න. මට පොතු ඇරගන්න බැරි වුණා. එහෙම පොතු ඇර ගත්තොත් ලස්සන කහ පාටක් එනවලු.

( steam කරන්න කලින් අල කැබලි ලොකු වැඩී නම් දෙකට කපාගන්න.)
සැරින් සැරේ බලන්න අල කෑල්ලක් දෙකට කැඩුවම නූල් ඇදෙන වගේද කියලා. එහෙම නූල් ඇදෙනවා නම් steam වෙලා ඇති.
මටනම් එක වරකට විනාඩි පහළොවක් විස්සක් වගේ තමයි ගියේ. ඒක කහවල තරම, ප්රමාණය අනුව වෙනස් වේවි.



කහ කැබලි දෙකට කඩල බලන්න ශබ්දයක් එන්න කැඩෙනවා නම් වේලිලා ඇති. දෙකට කඩනකොට රබර් එක වගේ නැමෙනවා නම් වේලිලා මදි.

ඒ විදියට පොත්ත යැව්වා ම කහකුඩු කහපාට ට තියනවලු.

මෝලකට දෙන එකත් එච්චරම විශ්වාසයක් නැති නිසාත් ඉතාම කුඩා අල ප්රමාණයක් තියන නිසාත් ගෙදර ටික, ටික කොටාගත්නයි මං හිතුවෙ.
මං හිතුව තරම් නම් කහ කුඩු හදා ගන්න එක අමාරු උනේ නෑ. තවමත් උත්සාහ කරල නැත්තම් පොඩි උත්සාහයක් අරන් බලන්න.
උපුටා ගැනීම: Dilanka Randiwala
Zone of Happiness